Кельн: бездомні отримають допомогу в семінарії
  • Срд, 01/04/2020 - 22:34

Кардинал Велькі відкрив архиєпархіальну духовну семінарію для бездомних. Про своє рішення він оголосив під час недільної Літургії в кельнському соборі, що транслюється в Інтернеті. «З огляду на пандемічну кризу на вулицях стає щораз менше людей, які могли б допомогти бездомним. Тож ми хочемо, щоб цими днями вони могли отримати хоча б одну гарячу страву та помитися в душі», – сказав Архиєпископ Кельна.

В інтерв'ю Ватиканському радіо кардинал Велькі зізнався, що на ситуацію бездомних йому звернули увагу співпрацівники. Під час пандемії багатьом волонтерам довелося відмовитися від роботи на вулиці, деякі благодійні організації відмовилися від громадського харчування для бездомних.

З огляду на запланований ремонт архиєпархіальна духовна семінарія в Кельні порожня, а семінаристи живуть в інших будинках.

Зараз тут знайдеться місце для майже 150 осіб, які зможуть користуватися санвузлами та отримувати обід, який готує кухня архиєпархіальної курії. Безпосередньо бездомними у будівлі семінарії заопікуються архиєпархіальні молодіжні товариства та семінаристи. Кардинал Велькі висловив подяку всім волонтерам за готовність допомогти найбіднішим.

За кілька днів до цього Архиєпископ Кельна наказав, щоб католицькі лікарні по всій Архиєпархії приймали італійських пацієнтів з коронавірусом. Минулої суботи в Кельні приземлився перший літак із шістьма пацієнтами, яких скерували до різних католицьких клінік.