Кенія: християн розстрілювали на вулиці
  • Чтв, 19/06/2014 - 14:32

«Якщо зупинений на вулиці виявлявся християнином, то був розстріляний», — розповідає єпископ з Малінді

«Я підтримував зв’язок з нашими отцями та сестрами під час нападів», — розповів агенції Fides монсеньйор Емануель Барбара єпископ Малінді та Апостольський адміністратор у Момбасі, де 15 червня озброєне угрупування скоїло вбивства та безлад, напавши на місцевий відділок поліції, готелі та інші будівлі.

«У Мпекетоні знаходиться три парафії та чотири жіночих монастиря. Монастир розташований у центрі міста. Дякуючи Богу, сестер не торкнувся цей напад. Я сказав їм вимкнути світло й ні ногою з монастиря», — розповів єпископ Барбара.

Зі слів єпископа, «напад стався о пів на дев’яту ввечері, близько 50-ти бійців в’їхали в центр Мпекетоні, одразу напали на відділок поліції, де вони викрали зброю й вбили поліцейського. Далі вони зруйнували антену мобільного зв’язку, але, на щастя, була ще одна, а тому єпископ міг підтримувати зв’язок із священиками та сестрами. Під кінець нападники увірвалися у два готелі, а також спиняли автомобілістів та перехожих, запитуючи їх, чи вони мусульмани чи християни. Якщо вони були християнами, їх убивали».

За словами єпископа, вже є близько 50 жертв.

«Поліція прибула лише за годину після того, як вороги втекли. Зараз їх розшукують у лісі. Ми навіть гадки не маємо, звідки вони прибули. Дехто каже з Малінді, інші вважають, що з Сомалі. Жодне угрупування досі не взяло відповідальності за цей напад, але почерк указує на сомалійський Шабааб. Усе було добре організовано, солдати дуже добре знали місто».

«Ми дуже занепокоєні, оскільки напад стався у час напруження між урядом та опозицією. На соціальному рівні всупереч економічному розвитку країни, багатство не досягає звичайних людей. Саме тому я прошу вас молитися за нас, щоб кенійці не піддалися спокусі ненависті», завершив монсеньйор Барбара.