Кевін Доран: Ірландські клініки не робитимуть аборти всупереч закону
  • Чтв, 15/08/2013 - 10:16

Католицькі лікарні в Ірландії не мають наміру підкорятися новому закону про аборти. Кевін Доран, католицький священик і керівник клінік Mater Misericordiae University Hospital в Дубліні, заявив, що його установа не надає послуг по перериванню вагітності.

Кевін Доран в інтерв'ю Irish Times сказав, що найближчим часом збереться Рада керівників клінік, щоб вирішити питання, як працювати в умовах нового законодавства. Mater Misericordiae University Hospital є одною з 25 «відповідних установ», зазначених у законі, де аборт може бути здійснений для збереження життя вагітної жінки.

Католицька благодійна лікарня, де несуть служіння сестри милосердя, була заснована в 1861 році. У статуті лікарні говориться, що догляд за хворими є служінням Ісусу Христу.

Кевін Доран сказав: «Наші клініки не можуть робити аборти, бо це суперечить етичним принципам. Я дуже стурбований тим, що міністр охорони здоров'я Джеймс Рейлі прагне унеможливити, щоб лікарні зберігали свої власні традиції».

Таким чином, закон «стосується не тільки абортів як таких», підкреслив отець Кевін Доран: «Питання ширше, ніж просто аборт. Лікарні тепер не мають права мати власний етос».

Новим законом уряд забороняє релігійним установам мати власну моральну позицію. З кінця липня в Ірландії законодавчо дозволені аборти, якщо продовження вагітності ставить під загрозу життя жінки.

За матеріалами www.pro-life.by