Християни покидають Близький Схід
  • Срд, 26/12/2012 - 12:43

У Сирії християни продовжують підготовку до різдвяних свят, які затьмарені внутрішнім конфліктом. Група представників релігійної меншини зібралася в катедральному соборі Дамаску, щоб помолитися за своїх співгромадян, які страждають від громадянської війни.

 

"Сьогодні ми зібралися, щоб висловити підтримку родинам, які покинули свої будинки через несправедливість і тероризм. Ми також хочемо принести радість в цей важкий для Сирії період. І якщо, з Божою допомогою, нам вдасться викликати посмішки на обличчях дітей, то це буде найбільшою нагородою для нас", - з такою промовою звернулась до присутніх організатор заходу Мірна Карвашан.

 

Християни опинилися в центрі бойових дій між урядовими військами і опозицією. Представникам цієї релігійної меншини часто доводиться вибирати одну зі сторін конфлікту.

 

Нове дослідження показало, що християни на межі зникнення на Близькому Сході і піддаються дискримінації більше, ніж будь-яка інша релігійна громада. У доповіді під назвою "Християнофобія" стверджується, що 200 мільйонів християн у всьому світі є "соціально незахищеними і піддаються переслідуванням або пригніченням за свої переконання".

 

Відповідно до доповіді, найбільшою загрозою є войовничий іслам. У Єгипті християни-копти, які складають близько 10% населення країни, стикаються з переслідуванням з боку мусульманських екстремістських груп.

 

За останнє півстоліття від половини до двох третин християн покинули Близький Схід або були вбиті. Зростають побоювання, що прихильники християнства і зовсім зникнуть з територій, яка вважається історичною батьківщиною їх релігії.

 

За матеріалами mignews.com