Хворий на рак американський кардинал не здається
  • Срд, 26/09/2012 - 00:00

У звʼязку із запланованим черговим курсом проходження хіміотерапії митрополит Чикаго, кардинал Френсіс Джордж, відмінив свій візит до Риму, де 11 жовтня мав брати участь в урочистій інавгурації Року Віри за участю Папи Бенедикта XVI. Попри це він не обмежує душпастирське служіння на території своєї єпархії.

В середині серпня єрарх повідомив про те, що лікарі діагностували в нього рак нирок і печінки. 6 років тому кардинал боровся із раком сечового міхура. Зараз він проходить кількагодинний курс хіміотерапії. Водночас бере участь у багатьох запланованих подіях в архиєпархії. Речниця архиєпархіальної курії Колін Долан підкреслила, що кардинал "вірить у силу молитви, є духовно та фізично сильним" і не хоче зосереджуватись на собі.

В найближчу неділю 30 вересня 75-річний кардинал Джордж виголосить проповідь під час традиційної Служби Божої для юристів в катедрі Найсвятішого Імені Ісуса в Чикаго. Літургія під назвою "Червона Служба Божа", під час якої судді, прокурори, адвокати, професори і студенти права та представники уряду моляться про провід Святого Духа, проходить щороку впродовж кількох десятків років на початок нової сесії Верховного Суду.

За матеріалами wiara.pl