Києвом пройде хресна хода в пам'ять Небесної сотні
  • Птн, 11/04/2014 - 20:20

В неділю 13 квітня центром Києва з благословення Української греко-католицької церкви пройде хресна хода в пам'ять Небесної сотні. 

Спільною ходою тисяч людей організатори хочуть об'єднати різні стани суспільства. За мир в Україні разом молитимуться лікарі, викладачі, студенти, актори, влада, духовенство тощо, - повідомляє Gazeta.ua.

"Цю ідею підтримує не тільки гілка влади, українські культурні діячі й отці українських церков, але мають бажання долучитись до спільної молитви представники Української Православної Церкви Київського Патріархату", - каже організаторка заходу Ярина Чепіга.

Наразі не виключають присутність і представників Української православної церкви (МП) й Української автокефальної православної церкви.

"Актуальним на час великого посту є об'єднання ходу християн із вербними вітками зі співстражданням Христової пожертви за всіх людей, бо "Немає більшої любові від любові того, хто віддає за друзів свою душу" (Івана 15:13). Такий приклад було зроблено Героями Майдану", - йдеться в описі події у соцмережах.

Традиційні 14 стацій - зупинок для прочитання молитов - проляжуть на шляху від церкви Святого Василія Великого, що поблизу Львівської площі, через вулиці Велику Житомирську, Трьохсвятительську та Хрещатик до початок Інститутської. Завершиться похід біля місця покладання квітів полеглим майданівцям.

Звичай проводити велелюдну Хресну дорогу в час великого посту належить греко-католикам і є традиційним явищем у містах Західної України. В Києві такого обсягу хода у вербну неділю відбудеться вперше.

Автор: Северин НАЛИВАЙКО