Кілька сотень медиків взяли участь у професійній прощі
  • Нед, 16/06/2019 - 21:01

Професійна проща медичних працівників відбулася у суботу, 15 червня, в Марійському духовному центрі «Зарваниця». Кілька сотень лікарів, фельдшерів, медичних сестер та інших працівників медичної сфери Тернопільщини напередодні свого професійного свята, яке вони відзначатимуть завтра, прибули до відпустового місця.

Традиційно паломники-медики взяли участь в Архиєрейській Святій Літургії, яку у соборі Зарваницької Матері Божої очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Теодор (Мартинюк) у співслужінні адміністратора Собору о. м. Дмитра Квича і медичних капеланів нашої архиєпархії.

Під час проповіді владика роздумував над важливістю професії медичного працівника, адже «у праці медика є щось дуже особливе, яке неможливо порівняти із будь-якою іншою професією на землі. Лікар віддає себе, свої сили, знання для того, щоб хтось отримував полегшення та оздоровлення».  Також владика наголосив на цілющій силі щирої молитви та Святої тайни Єлеопомазання, яка «надає людині Божу силу боротися з недугою та переносити терпіння, які є неминуче пов’язані з хворобами».

zarvanytsya.org