Кілька тисяч франківців пройшли традиційну загальноміську Хресну дорогу
  • Нед, 17/04/2016 - 19:17

Сьогодні, 17 квітня, як вже традиційно у час Великого посту вулицями Івано-Франківська пройшла загальноміська Хресна дорога.

Аби франківці безпечно змогли пройти Хресною дорогою у середмісті, поліція перекрила рух транспорту. Тож ще задовго до початку тротуари вулиці Незалежності немов вели лиш в один бік - до церкви Христа Царя, що на Майзлях, звідки вже стільки років поспіль і розпочинають Хресну дорогу вулицями Франківська. Туди поспішали старі й малі, молодь, батьки з дітьми на руках, військові, представники влади та різних громадських організацій. 

Традиційно першими хрест несли священики, аж до вулиці Незалежності, де передали його семінаристам. Третіми до хреста приступили сестри-монахині, потім міське та обласне управління освіти, вчителі та старшокласники, опісля - вівтарні дружини, які передали хрест пластунам, а ті - студентам.

Незважаючи на те, що дорога досить далека, серед учасників хресної ходи було багато дітей, молодих батьків з візочками та літніх людей. Серед натовпу вирізнялися учасники АТО, які пройшли свою Хресну дорогу на війні, а зараз спільно з волонтерами взяли хрест на дев'ятій стації.

Опісля хрест передали викладачам вищих навчальних закладів. Одинадцяту стацію хрест несли військові та нацгвардійці.

Під час кожної стації священики спільно з народом розважали над хресною дорогою Ісуса і тим, як вона переплітається з нашим сучасним життям. Нетерпимість один до одного, корупція, байдужість, знищення природи - це ті гріхи, якими ми щодня ображаємо Господа.

На дванадцятій стації до хреста приступили правоохоронці. Очільник патрульної поліції Дмитро Міхалець спільно з підлеглими ніс Господній хрест та передав його лікарям.

Останню стацію до Архікатедрального собору Святого Воскресіння хрест несли очільники області Олександр Сич та Олег Гончарук, міський голова Руслан Марцінків, їхні заступники, депутати.

Біля дверей катедри митрополит Володимир Війтишин розважив над важливістю цієї Хресної дороги в часі Року Божого Милосердя. Опісля всі учасники ходи спільно помолилися спеціальну молитву до Господа за мир в Україні і цілому світі та пройшли через Двері милосердя.