Кількість переслідуваних християн зростає. Йдеться про 360 млн осіб
  • Пон, 20/06/2022 - 16:53

У Світовому переліку переслідувань організації «Open Doors» опинилось аж 50 країн. Перше місце займає Афганістан, котрий після перемоги талібів випередив Північну Корею. Відповідно до найновіших даних, минулого року інтенсивність нападів на християн зросла. У світі понад 360 мільйонів християн переслідують і дискримінують через їхню віру.

«Сьогодні у світі є багато мучеників, однак вони рідко потрапляють на перші шпальти газет», - розповів в інтерв’ю для Ватиканського Радіо о. Луіджі Д’Ерріко, парох храму св. Угандійських мучеників у Римі.

«Мучеництво – це не минуле, це теперішнє Церкви, і Папа Франциск нагадує нам, що мучеників стає все більше. Існують також «невидимі мученики», найбільш вбогі, історії яких не потрапляють у ЗМІ. Мучениками в багатьох країнах є неповносправні особи, які відкинуті суспільствами… Мучениками є багато християн у світі,.. які не можуть вільно виражати свою віру. До кінця не відомо, що діється з багатьма християнами у всьому світі, наприклад у Нігерії. Часи мучеників не скінчились, а навпаки – переслідування посилюються», - зазначив священник.