КИМ ДЛЯ ТЕБЕ Є БОГ?
  • Птн, 06/04/2018 - 14:49

У кожного своє розуміння Бога.

Хтось каже – це байка, це як наркотик кимось спритно вигаданий, щоби спідручніше обдурювати наївних.

Для когось – це самолюбний тиран, що намагається обмежити свободу і в часі найвищої насолоди, стає на перешкоді з безглуздими моралізаторськими нагадуваннями.

Для інших – це як бухгалтер, який не промине списати усі земні справи, а головно переступи і помилки, щоби Судного дня, як невблаганний лихвар, відкрити список усіх боргів, та ще й з чималими відсотками.

Ще хтось бачить Його, як грізного найманця з яким можна домовитись, щоби той вигубив усіх ворогів і відімстив за усі кривди.

А ще – це нудний старець, що не в змозі зрозуміти веселої молодечої вдачі, начальник, який накладає непосильні повинності, наглядач, що насилає біду за мимовільні переступи, несумлінний суддя, який багатому помножує його несправедливі статки, а чесному віддячує хіба лиш новими випробуваннями і терпіннями, забудькуватий сотворитель, що кинув напризволяще свої творіння, не караючи зла і не винагороджуючи добра.

Скільки людей – стільки розумінь.

В Бога ж одним-однісіньке розуміння людини, одне на всіх: віруючих і невіруючих, добрих і злих, дитинно щирих і скептиків та циніків. Людина у Божому промислі – це та найвища цінність з усього безмежно-сотвореного всесвіту за яку варто було статись творінням і віддати власне життя, прийнявши найганебнішу смерть на хресті.

А КИМ ДЛЯ ТЕБЕ Є БОГ?

Зенон Боровець