Кіпр вітає Папу Франциска
  • Чтв, 02/12/2021 - 15:51

У перший день перебування на Кіпрі Папа Франциск зустрінеться з місцевим духовенством і катехитами, здійснить візит ввічливості до Глави Держави та зустрінеться із представниками влади і дипломатичного корпусу.

Батьківщина святого апостола Варнави вдруге вітає Наступника святого Петра. О 14:52 місцевого часу (що збігається з київським), літак з Папою Франциском на борту приземлився в міжнародному аеропорту Ларнаки, що є головним аеропортом острова. Його попередник Венедикт XVI був першим Папою, що ступив на землю Кіпру, відвідуючи острів від 4 до 6 червня 2010 року.

Главу Католицької Церкви біля трапу літака зустріла очільниця парламенту Кіпру Анніта Деметріу. Діти в національному вбранні вручили йому квіти. Офіційна зустріч в аеропорту не передбачала промов, відбулося лише привітання делегацій, після чого у VIP-ложі летовища відбулася приватна розмова між Папою Франциском і спікеркою Палати представників Кіпру.

З аеропорту Святіший Отець від’їхав до маронітського катедрального собору в Нікосії, столиці країни, де відбудеться зустріч із духовенством, богопосвяченими особами, катехитами та представниками церковних рухів. Заключною подією першого дня перебування Папи на Кіпрі стане візит ввічливості до Глави Держави та зустріч із представниками влади, дипломатичного корпусу та громадянського суспільства у президентському палаці.