Китайська влада має намір боротися з поширенням християнства в вузах
  • Нед, 23/12/2012 - 16:29

Китайський протестантський портал ChinaAid опублікував документ, який містить докладні інструкції по розгону місіонерських заходів у коледжах, університетських кампусах і серед студентів, і називає це завдання стратегічно важливим.

Документ під назвою «Вказівки щодо якісного протистояння проникненню іноземних релігій в вузи і попередженню євангелізацій кампусів», відомий також як Документ 18, був складений у співпраці з міністерствами освіти, громадської безпеки, державної безпеки і закордонних справ, державним управлінням у справах релігій та іншими інстанціями і затверджений 15 травня 2011р.

Текст декрету раніше ніколи не був опублікований.

Справжність документа підтверджена китаєзнавцем Ендрю Натаном - професором політології Колумбійського університету і співредактором «The Tiananmen Papers».

«В умовах швидкого економічного і соціального розвитку Китаю і стійкого зростання всеосяжної національної могутності Китаю, ... іноземні ворожі сили прагнуть використати релігію для проникнення в Китай, щоб здійснити політичну змову з метою поділу Китаю», - йдеться в документі. «Іноземні сили розглядають вуз як ключову мету для використання релігії, зокрема, християнства ... Метою використання релігії в вузах є не тільки розширення релігійного впливу, але, більш того, ... перевиховання нашої молоді», - стверджує декрет.

Партія закликає навчальні заклади виховувати і направляти студентів у правильному розумінні релігійних питань і ефективно блокувати проникнення місіонерів в кампуси.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru