Китайська влада закрила католицьку семінарію
  • Птн, 18/01/2013 - 00:00

У китайській провінції Шаньсі вища католицька семінарія змушена закритися. Згідно із заявою єпископа Джона Хо Ченга, що належить до «офіційної» Церкви, семінарія протягом 2 років страждає від проблем з фінансуванням і деяких інших, тому заняття в ній «відкладаються на 2 роки» з метою проведення перевірок. Після закінчення цього терміну, в тому випадку, якщо умови навчання, кваліфікація викладачів та ін. виявляться задовільними, влада обіцяє продовжити заняття в навчальному закладі, пише Eglises d'Asie.

Джерела в підпільній католицькій громаді заявили, що рішення про закриття семінарії пов'язано з відмовою єпархії Шаньсі повернути на посаду ректора близького до комуністичної влади єпископа Ентоні Чанг Тонсі.

Вища семінарія ім. Джованні з Монтекорвіно була заснована в 1930 р. італійським францисканцем, апостольським вікарієм Шаньсі єпископом Агапітусом Фьюрентіні. Ще в 2011 р. навчальний заклад налічував 70 студентів. В результаті регулярних утисків з боку влади, періодичних закриттів семінарії, число студентів у цьому році знизилося до 28.

 

За матеріалами: www.sedmitza.ru