Китай: через аборти суспільство втратило більше 70 мільйонів жінок
  • Пон, 15/06/2020 - 10:16

Китай зіткнувся з великою проблемою. Не вистачає жінок. Аборти через статевий відбір та політика однієї дитини у сім’ї призвели до зникнення не менше 71 мільйона жінок з суспільства. Багато чоловіків не можуть знайти собі дівчину або дружину, тому що їх народження було перервано під час вагітності в результаті статевого відбору. Населення швидко старіє, оскільки не народжуються діти.

Нинішня ситуація в Китаї повинна турбувати світ. Протягом десятиліть, ненароджених дітей, особливо ненароджених дівчаток, вбивали за допомогою абортів на протязі усіх дев’яти місяців вагітності. На жаль, через політику однієї дитини (яка нещодавно була змінена на політику двох дітей) жінок заарештовували і змушували робити аборти.

Деякі експерти навіть запропонували дозволити жінкам мати по декілька чоловік, щоб вирівняти баланс народжуваності.

Народжені та ненароджені жінки десятиліттями стикаються з жахливими порушеннями прав людини в Китаї. За інформацією Washington Post, країна вжила певних кроків до змін, але цього було недостатньо.

«Вони сказали парам, що їх патріотичний обов'язок мати двох дітей. Вони ввели податкові пільги та житлові субсидії. Вони запропонували зробити освіту дешевшою, а батьківські відпустки довшими. Вони ускладнили аборт та розлучення, але нічого з цього не спрацювало», йдеться в докладі.

Щороку мільйони ненароджених дітей і досі вбиваються абортами. І оскільки населення продовжує старіти, а рівень народжуваності продовжує зменшуватися, захисники прав людини стурбовані тим, що незабаром ще одна демографічна група може стати вразливою до подібних зловживань: люди похилого віку.

Стівен В. Мошер, президент Інституту досліджень народонаселення та один із перших, хто висвітлював примусові аборти в рамках політики однієї дитини, прокоментував ситуацію на початку цього року: «Я вважаю, що в не надто далекому майбутньому комуністична партія запровадить ще одну програму «з контролю населення» але цього разу не тільки для ненароджених дітей, а й для людей похилого віку. Партія обґрунтує це тим, що «дармоїди» повинні бути ліквідовані, щоб зменшити тягар на суспільство».