Китай: християн змушують замінювати хрести на портрети Мао Цзедуна
  • Срд, 22/07/2020 - 15:15

Влада китайської провінції Шаньси наказала мешканцям міста Лінфен замінити хрести на портрети президента Сі Цзіньпіна і Мао Цзедуна. Такий наказ стосується, перш за все, тих осіб, які користуються державною допомогою в рамках системи суспільного кредиту.

Як відомо, в квітні представники Комуністичної партії Китаю навідались до домів віруючих у Лінфені і наказали тим, хто отримує соціальну допомогу від уряду, заховати хрести та інші релігійні символи в своїх домах і замінити їх на портрети комуністичних лідерів Китаю.

Коли християни виступали проти наказу, управлінці погрожували їм анулювати дотації.

«Уряд пробує усунути нашу віру і замість Ісуса поставити себе на місце Бога», -  зазначає місцевий пастор.

В травні представники влади вдерлись до дому місцевого християнина. На стіні вони розмістили портрети Сі Цзіньпіна і Мао Цзедуна і сказали: «Це – найбільші боги. Якщо хочеш комусь поклонятись – поклоняйся їм».

В квітні уряд міста Сіньюй анулював допомогу неповносправному християнину в сумі близько 14 доларів, оскільки він продовжував брати участь у богослужіннях, попри заборону влади.

Схожа ситуація трапилась і з 80-річною християнкою, яку усунули зі списку держдопомоги за те, що вона, отримавши допомогу в сумі 28 доларів, сказала: «Дякувати Богу».