Китайська влада посилила арешти, затримання і переслідування християн
  • Втр, 21/10/2014 - 16:43

Заяву про погіршення ситуації щодо переслідування християн в Китаї зробив член палати представників США Кріс Сміт коментуючи доповідь виконавчої комісії Конгресу щодо Китаю.

«Зараз існує велика прірва між Китаєм і Католицькою церквою», - заявив Сміт. Та додав, що в країні завжди жорстоко переслідувались і протестантські і католицькі церкви. І навіть Церкви, які є визнані державою мають проблеми із владою. Натомість нині навіть «проста розмова про віру може виявитись порушенням» - зазначив Сміт.

Член палати США процитував звіт комісії Конгресу щодо Китаю:

«Китайська влада продовжує переслідувати, затримувати, арештовувати членів як зареєстрованих, так і нелегальних протестантських спільнот, які не згодні з политикою партії чи влади. Натомість піти наперекір державній політиці дуже просто», - зазначив Сміт.

В доповіді детально описується ворожість китайської влади до католицизму, а також говориться, що влада продовжує переслідувати католиків, які практикують свою віру поза визнаних законом рамок».

У доповіді додають, що у серпні цього року влада Китаю заважала китайським католикам приєднатися до зустрічі Папи Франциска в Південній Кореї та застерігала китайців, які перебували в Південній Кореї на той час, щоб не брали участь в заходах в рамках візиту Папи.