Китайським християнам загрожує посилення репресій
  • Птн, 12/02/2016 - 05:52

Голова Всекитайського комітету Народної політичної консультативної ради Китаю Юй Чженшен заявив, що релігійні громади повинні сприяти розвитку китайської культури та стати більш сумісними із соціалізмом. Юй Чженшен також наголосив, що релігійні лідери мали би бути мостом між Комуністичною партією та сотнями мільйонів релігійних китайці. На думку китайських комуністів, усі дозволені релігії в Китаї мали б мати свою виразно китайську специфіку. Про це повідомляє «UCANews.com».

Юй Чженшен цілий минулий рік зустрічався з представниками різних релігійних груп. У той же ж час комуністична влада Китаю готує велику зустріч китайських релігійних лідерів з президентом КНР Сі Цзіньпінем. Заяви Юй Чженшена аналітиками оцінюються, як посилення тиску Пекіну на релігійні громади, з метою взяти їх під ще сильніший контроль. Зокрема, репресії могли б бути посилені проти християн.

Під управлінням Сі Цзіньпіня Китай різко розвернувся до репресивної політики стосовно релігійних організацій, особливо до тих, що рахуються імпортованими з-за кордну. Особливо останнім часом потерпають від утисків і переслідувань християни – зокрема католики та протестанти.

У той же ж час дослідження твердять, що 84% членів Комуністичної партії Китаю релігійні.