Кияни відстоюють проект встановлення статуї Богородиці, на місці пам’ятника Леніну
  • Птн, 18/09/2015 - 11:01

У Києві, в Департаменті Містобудування та Архітектури відбулася відкрита зустріч з громадою Києва в рамках проведення конкурсу «Територія Гідності» та обговорення будівництва нового об’єкту на бульварі Тараса Шевченка, на місці пам’ятника Леніну.

Зустріч відбулася в рамках серії громадських обговорень, консультацій та відкритих публічних заходів з експертами та фахівцями з містобудування, архітектури, охорони культурної спадщини, істориками та спеціалістами з політики національної пам’яті, громадськими організаціями для переосмислення території, йдеться в повідомленні газети Київської міської ради «Хрещатик». Нагадаємо, що християни Києва і не тільки, намагаються відстояти проект встановлення на місці Леніна статуї Богородиці.

На жаль, протягом попереднього слухання не було прийнято остаточного рішення стосовно зведення статуї Богородиці. Більше того, деякі присутні виступили категорично проти встановлення цієї фігури, наводячи при цьому аргумент, що Ленін був ідолом комунізму, а Богородиця є своєрідним «ідолом» для християн.

У майбутньому планується проведення громадського голосування про вирішення долі пам’ятки на бульварі Тараса Шевченка. Заохочуємо всіх християн не бути байдужими та своєю громадською позицію підтримати проект по встановленню фігури Богородиці.

Окрім того є пропозиція долучитися до Єрихонської молитви, якою протягом 7 днів цілодобово будуть молитися в цьому намірі. Потрібні 25-27 бажаючих, які б обрали собі певний час протягом доби, коли б вони змогли молитися. Якщо Ви б хотіли долучитися, надішліть повідомлення з годиною, коли ви могли б молитися, або зателефонуйте в редакцію радіо Марія – тел: 044 572-29-29.