Київ: Собор святого Олександра відчинений цілодобово
  • Втр, 03/12/2013 - 10:40

У зв'язку з ситуацією, що склалася на Майдані, головний храм столиці, відкрив свої двері для усіх охочих обігрітися, відпочити і отримати духовну допомогу.

Як повідомив парафіянин собору святого Олександра, храм відчинений у нічний час для відвідувачів, охочих обігрітися, відпочити та отримати духовну допомогу. Храм знаходиться практично в епіцентрі подій на вул. Костьольній, що прилягає до Майдану незалежності. Молодь і спільноти організовують службу порядку на нічний час. 

Волонтер Павло розповів, що у першу ніч чергування у соборі було чотири особи, які слідкували за порядком. Важко порахувати осіб, які заходили погрітися, бо люди постійно змінювалися, лише близько 15 осіб залишились на всю ніч у святині.

Обов'язки волонтера служби порядку зводились до того, щоб зустрічати людей і слідкувати за тим, щоб двері були постійно відчинені.  «Особливо хочу наголосити, - сказав волонтер Павло, -  що нас не цікавлять політичні погляди тих, хто до нас зайде, бо церква відкрита для усіх і Бог любить нас не за політичні уподобання. Ми прагнемо виключно одного - у міру можливості допомогти людям».

Джерело: www.catholic-media.org