Клініка «Bambino Gesù»: свято завітало до маленьких пацієнтів
  • Пон, 20/01/2020 - 13:54

Циркову виставу для пацієнтів педіатричної клініки «Дитятко Ісус» організувала Дикастерія у справах служіння інтегральному розвитку людини спільно з керівництвом ватиканської лікарні.

Свято за участю італійського циркового колективу «Роні Роллер» (Rony Roller Circus), приурочене до Всесвітнього дня хворих, який відзначається в Церкві 11 лютого, відбулося 17 січня 2020 р.

Програма розпочалася ранковою Літургією в лікарняній каплиці за участю медперсоналу установи, хворих та їхніх родичів, а також усіх учасників святкового заходу. Літургію служили кардинал Пітер Тарксон, префект Дикастерії у справах інтегрального розвитку людини, і монсеньйор Бруно Марі Дзюфе, секретар Дикастерії.

Після спільної молитви артисти, клоуни і фокусники показали маленьким пацієнтам дві вистави, після чого відвідали безпосередньо в палатах тяжкохворих дітей, прикутих до своїх ліжок.

«Подарувати маленькому пацієнтові радісний спогад, пов'язаний з делікатним моментом його життя, – означає полегшити тягар його болю та болю батьків, які його супроводжують, а також – чому ні? – підбадьорити медиків, даючи їм трохи радості, щоб живити надзвичайну місію, яку вони щодня виконують на користь інших», – поділився своїми думками кардинал Тарксон.

Директорка лікарні «Дитятко Ісус» Маріела Енок висловила подяку всім артистам, які взяли участь у святі, і переконливо зауважила, що «захоплення і радість від виступу клоуна або акробата – це один з найбільш ефективних інструментів, який може допомогти дітям усміхнутися».