Клініки в Шотландії припиняють повідомляти батькам стать ненародженої дитини, щоб уникнути абортів на основі статі
  • Срд, 06/02/2019 - 13:49

Кілька лікарень в Шотландії припинили під час сонографічного обстеження повідомляти батькам, що очікують народження, стать їхньої дитини. Причиною цього стали все частіші судові позови у випадку неправильно вказаної статі, а також проведення аборту на основі небажаної статі дитини.

Лікарі побоюються, що деякі батьки можуть абортувати дитину, якщо в результаті сонограми дізнаються, що стать дитини є іншою, ніж їм би хотілось. Звичайно, що наразі у Англії, Шотландії та Уельсі аборт на основі статі дитини є технічно нелегальним, однак жінка може подати іншу причину для виправдання аборту. Для проведення цієї процедури достатньо погодження двох лікарів і, зазвичай, аборт проводять не пізніше 24 тижня вагітності.

Найчастіше матері абортують дитину жіночої статі. Як розповіла медсестра, певні жінки вирішують перервати вагітність у випадку, коли дізнаються, що в їхньому лоні є дівчинка. Найчастіше це стосується англійок із азійських спільнот, на котрих чинять тиск або змушують абортувати дівчаток.

«У зв’язку з багатьма факторами, в тому числі чіткість зображення і позиція дитини, сонограф не може гарантувати, що стать дитини буде визначено коректно», - пояснюють в клініці, яка отримала вже кілька погроз позовів у зв’язку з тим, що стать народженої дитини не відповідала тій, яку батькам повідомили під час обстеження вагітності.

Проте батьки можуть визначати стать своєї дитини в приватному порядку, як окрему платну послугу в клініці, вартість якої становить 150-200 євро.

Як інформує CNA, в лондонському передмісті Слау, де переважна більшість населення – вихідці з південної Азії, вздовж доріг рекламують послугу тесту, що визначає стать ненародженої дитини.

Варто також додати, що на цих теренах 90% дітей, в яких ще в лоні матері діагностують генетичний розлад типу синдром Дауна, абортують.