КНР: компартія визнає, що все більше число її членів сповідують християнство або буддизм
  • Чтв, 06/11/2014 - 12:13

Все більше китайських комуністів стають віруючими: вони сповідують або християнство, або буддизм. В цьому нещодавно зізналося керівництво КПК.

Визнання релігійності членів правлячої партії було сформульовано як загроза: комуністична влада висловила обурення поведінкою своїх адептів в Тибеті, які таємно симпатизують місцевим сепаратистам буддійського сповідання, а також у південно-східній провінції Чжецзян, де багато партійців сповідують християнство.

Секретар КПК в Тибеті пригрозив «строгим покаранням» членам партії, які шанують Далай-ламу і симпатизують незалежності цього регіону. На думку ряду джерел в Тибеті, ця заява - свідчення того, що компартія Китаю глибоко стурбована приналежністю ряду своїх членів до буддійської релігії.

Ще одним сигналом тривоги комуністів за ідеологічну чистоту своїх рядів стало спрямування спеціальної партійної комісії в провінцію Чжецзян, де в останні роки різко збільшилася кількість християн. За інформацією китайської газети «People's Daily» комісія встановила, що багато членів КПК в провінції є християнами.

Хоча конституція КНР гарантує свободу совісті, члени компартії не мають права публічно висловлювати свою прихильність будь-якій релігії.