Коли ми шукаємо Христа, то виграємо набагато більше ніж втрачаємо
  • Пон, 31/07/2017 - 09:28

"Визнання необхідності пошуку, є основною вимогою пошуку (....) Учнем Христа є не той, хто позбавлений чогось важливого; він той, хто знайшов набагато більше - повноту радості, яку може дати тільки Господь" - папа Франциск у проповіді до євангелія 30.07.2017

У неділю Папа Франциск сказав, що коли ми шукаємо Христа, жертвуючи всім задля цієї справи, то в кінці обовязково знайдемо радість, яка набагато вартісніша, ніж ми можемо втратити.

"Учнем Христа є не той, хто позбавлений чогось важливого. Він той, хто знайшов набагато більше: він знайшов повноту радості, яку може дати тільки Господь ", - сказав Папа 30 липня.

"Це євангельська радість зцілених людей; Простих грішників, до яких відкриваються двері раю".

Коментуючи фрагмент із євангелія святого Матвія, притчу про "прихований скарбі" і "цінну перлину", папа Франциск підкреслив, що "ставлення до пошуку є необхідною умовою пошуку".

Скарб - Царство Боже, знайдене через досвід зустрічі особи Ісуса Христа, сказав він. І щоб отримати це, наші серця повинні горіти з бажанням шукати його і пізнавати.

"Він прихований скарб, він - перлина великого значення. Він є фундаментальним відкриттям, яке може стати вирішальним поворотним моментом у нашому житті, наповнивши його сенсом ", - сказав Франциск паломникам, зібраним на площі Св. Петра перед молитвою Ангел Господній.

У Євангелії від Матвія Ісус використовує три різні притчі або аналогії для окреслення Царства Божого, але Папа сказав, що хоче "затриматись" над першими двома прикладами, які "підкреслюють рішення головних героїв продавати все, щоб отримати те, що вони знайшли".

Перший випадок - це фермер, який натрапляє на прихований скарб в полі, де він працює, але оскільки поле не його, він спочатку повинен придбати його, щоб заволодіти скарбом."Тому він вирішує ризикувати всіма своїми речами, щоб не пропустити цю надзвичайну можливість", - сказав Франциск.

У другому прикладі купець знаходить дорогоцінну перлину. Він теж вирішує продати все, щоб отримати її.

"Ці подібності виділяють дві характерні риси, що стосуються володіння Царством Божоим. Пошук та жертва".

Рішення учня пожертвувати всім в ім»я стосунків з Христом – це не "зневажити" все, а поставити речі в належний порядок, сказав Франциск.

І це робить, веде до радості Євангелія, яка наповнює серця і життя тих, хто знайшов Ісуса. "Ті, хто врятований ним, звільняються від гріха, смутку, внутрішньої порожнечі та ізоляції", - сказав він. "З Ісусом Христом радість завжди народжується і відроджується" - наголосив папа Франциск