Коли Папа Франциск відвідає Святу Землю?
  • Нед, 06/10/2013 - 23:17

В листопаді Папа Франциск має відвідати Святу Землю, – таку інформацію подає італійський католицький портал «ilsismografo.blogspot.com», посилаючись на ізраїльську газету «Ma'ariv». Відповідно до їх інформації, Папа мав би відвідати Ізраїль, а також Західний Берег Йордану. Ізраїльське видання наголошує, що цей візит став би результатом багаторічних перемовин, що тривають між представниками Апостольської Столиці та Ізраїлю.

Про ймовірне паломництво Папи Франциска до Святої Землі йдеться вже давно. Останнім цю тему порушив в кінці вересня вікарій латинського Патріярха Єрусалиму для Йорданії Архиєпископ Марун Лаххам, за словами котрого цей візит міг би відбутись в березні або квітні наступного року. В рамках візиту Папа мав би відвідати Ізраїль і Йорданію.

Нагодою для такого візиту мала би стати 50-та річниця паломництва Папи Павла VI до Святої Землі і його історичної зустрічі із тогочасним православним патріархом Константинополя – Атенагорасом, що припадає на початок січня наступного року. Через півстоліття таку нову зустріч запропонував провести теперішній представник світового православ’я, патріарх Варфоломій І.

Архиєпископ Лаххам зазначив, що в Йорданії на Папу Франциска чекають також мусульмани, котрі «його люблять». «Цей Папа – єдиний у своєму роді, він фантастичний. І якби він захотів відвідати табір для сирійських біженців в Заатарі, ми б знайшли таку можливість», – запевнив єрарх. Він переконаний, що утримання американців від бомбардування військових об’єктів у Сирії, чого сильно побоювались християни цього регіону, стало великим досягненням Папи, котрий змінив перебіг подій, проголошуючи загальносвітове молитовне чування в намірі миру.

За матеріалами wiara.pl