Коли танцюють душею…
  • Срд, 27/11/2013 - 01:02

В Івано-Франківську відбувся II Мальтійський приятельський бал для людей з обмеженими фізичними можливостями. Організатор заходу – благодійна організація Мальтійська Служба Допомоги.

У нестримному вальсі під відомі мелодії, включаючи вальси Штрауса, музику класиків - Моцарта, Бетховена, Гайдна, Шостаковича та інших, закружляли майже півсотні пар. Це був особливий бал, адже всі присутні мали можливість переконатись, що для справжнього танцю головне не вправність ніг, а чиста та відкрита душа, бажання танцювати та почуття, які вкладаються у кожнісінький рух. Люди з обмеженими фізичними можливостями дивували нас своєю майстерністю, граційністю та бажанням веселитись на повну!

Розпочали бал стандартно танцем, який називають королем всіх танців – вальсом, а саме: тим вальсом, з яким наші романтики дебютували у Німеччині. Далі були віденський вальс, танго, рок-н-рол. І як же ж на українському балу без запальних народних танців?! А найбільше всіх вразив, отримавши найбільше овацій та оплесків, танець, який вже давно став візитною карткою наших романтиків – «Ішов козак потайком».

Цей бал справді знакова подія для всіх нас, адже це – і хороший привід вийти у світ та показати себе, а також – незабутній урок, як потрібно відпочивати, веселитись та танцювати, незважаючи на обмежені рухові можливості. Всі присутні мали можливість переконатись, що, навіть, сидячи на інвалідному візку, можна виразити ритм та всю експресію танцю, адже по-справжньому танцюють душею.

Велику подяку хочемо висловити справжнім майстриням-чарівницям: візажисту Світлані Басараб та перукарю Тетяні Петренко, які перетворили наших дівчат на сяючих красунь. А також дякуємо ректору Прикарпатського національного університету ім.В.Стефаника Ігорю Євгеновичу Цепенді, який вже другий рік поспіль надає приміщення для проведення балу.

На балу було присутньо багато запрошених гостей. Почесне журі балу склали: Руслан Олегович Гусак– заступник голови ОДА, Ярослав Федорович Лаган– директор Департаменту соціальної політики, Ярослав Ігоревич Ковальчук – Начальник управління Державної автоінспекції УМВС в Івано-Франківській області.

Як і обіцяли, кружляли у вальсових мелодіях до пізньої ночі, а на завершення нашого грандіозного дійства журі оголосило переможців кількох номінацій і вручило пам’ятні грамоти та подарунки. Було обрано даму у найкращій сукні – Дороніна Тетяна з ІваноФранківська та даму з найкращою зачіскою – Франчук Оксана з Коломиї.

За таємним голосуванням всіх присутніх серед найменших учасників балу було обрано Принца та Принцесу. Ними стали Макар Дем’ян з Богородчан та Заліська Вікторія з Калуша. Маленькі Принц та Принцеса зачарували всіх своїм першим танцем.

У конкурсі на найоригінальніший комплімент своєю галантністю всіх вразив Саманюк Василь з Дори, тож його й було названо «Найгалантнішим кавалером балу».

Після цієї номінації було проголошено Короля балу. Ним заслужено став один із наймастерніших наших танцівників-романтиків – Гураль Ярослав з Івано-Франківська. І ось, настав найбільш хвилюючий момент. Всі застигли в очікуванні. Кому ж минулорічна королева балу передасть свою корону і це гідне звання королеви? Звучать фанфари. Королевою цьогорічного балу стала тендітна красуня – Мисюк Марія з Делятина! Щасливі Король та Королева подарували всім присутнім останній вальс.

Цим прощальним вальсом закінчився наш бал. Всі стомлені, проте щасливі почали збиратись додому.

А на прощання всім закликом лунали такі слова: «Наявність свята в нашій душі залежить в основному від нас самих. Не дозволяйте собі поганий настрій – це непристойно!»

Тож, нехай ці заключні фрази стануть гаслом для кожного з нас!

Мальтійська Служба Допомоги
м.Івано-Франківськ, вул.Лесі Українки, 1

Malteser Hilfsdienst Iwano-Frankiwsk,
Lesja Ukrainka str, 1

Tel./fax: +38 (0342) 552644
www.malteser.if.ua