Колишній глава Європейської Ради критикує Папу Франциска за заборону евтаназії
  • Втр, 15/08/2017 - 17:12

Колишній глава Європейської Ради висловив критику Папі Франциску, зазначаючи, що він не повинен висловлюватись щодо того, чи може бельгійське релігійне згромадження дозволяти евтаназію у своїх лікарнях.

Герман ван Ромпей написав у Twitter: «Часи «Roma locuta causa finita» давно минули». Цей допис з’явився після того, як професор канонічного права Курт Мартенс повідомив, що ван Ромпей входить до опікунської ради групи Братів милосердя.

Ця латинська фраза, що перекладається як «Рим сказав, справу завершено», є перефразуванням св. Августина і стосується остаточної влади Папи.

Опікуни групи вирішили дозволить проведення евтаназії в 15 психіатричних центрах Бельгії, незважаючи на практику, яку рішуче засуджує вчення Католицької Церкви.

Брат Рене Стокман, генеральний настоятель згромадження, висловив критику рішення опікунів, однак не має значного впливу на раду, яка переважно складається з мирян, інформує Catholic Herald.

Нагадаємо, що Папа Франциск наказав бельгійському релігійному згромадженню до кінця серпня припинити проводити евтаназію психічно хворих пацієнтів. У випадку, якщо група не припинить таку практику до кінця місяця, на неї чекають санкції.

Брати, які відмовляться підписати листа, будуть покарані відповідно до канонічного права, а група може постати перед розслідуванням та навіть виключенням з Церкви, якщо не змінить своєї політики.