Колишній капелан королеви Єлизавети прийме католицьку віру
  • Чтв, 19/12/2019 - 10:47

Цієї неділі (22. 12. 2019) колишній капелан королеви Єлизавети буде прийнятий до Католицької Церкви. Англіканський єпископ Гевін Ешенден відмовився від цієї посади два роки тому після того, як рішуче виступив проти використання Корану під час Літургії в єпископському соборі Глазго. На одне з читань обрали коранічний уривок, в якому щоправда згадується Марія, але водночас однозначно заперечується божественність Ісуса.

 Як повідомляє тижневик «The Catholic Herald», англіканського священнослужителя прийме до церковної спільноти в соборі Шрусбері місцевий єпископ Марк Девіс, який особисто супроводжував його при наверненні. Єпископ Девіс наголошує на значенні свідчень, які дав єпископ Ешенден у британському суспільному житті. «Я молюся, щоб це свідчення тривало й далі та заохочувало багатьох», – додав ординарій Шрусбері.

Говорячи про свій духовний шлях, єпископ Ешенден визнає, що вирішальну роль у його наверненні відіграла Вервиця, а також роздуми над євхаристійними чудами, які ніколи не відбувалися в англіканській громаді. Нарешті, завдяки свідченню св. Джона Генрі Ньюмана, він зрозумів важливість Учительського уряду Церкви. «Я зрозумів, що лише Католицька Церква, разом з її Учительським урядом, має церковну цілісність, богословську зрілість та духовну силу для захисту віри, оновлення суспільства та спасіння душ у повній вірі», – додав англіканський священнослужитель. Він висловив жаль з приводу змін у своїй рідній Англіканській Церкві, яка, за його словами, капітулювала перед секуляризованим світом.