Колишній прес-секретар Папи Франциска про свого "шефа"
  • Пон, 08/04/2013 - 14:54

Папою нелегко маніпулювати – вважає колишній прес-секретар Архиєпископа Буенос-Айреса. 32-річний Федеріко Вальс займав цю посаду впродовж останніх шести років.

В інтерв'ю з ватиканістом Джоном Алленом, з американського тижневика «National Catholic Reporter», Вальс зазначає, що головною турботою кардинала Хорхе Маріо Бергольйо було сприяння місії Церкви, яка виходить на вулиці, стукаючи – як християни-євангелисти – від дверей до дверей, замість чекати, коли люди прийдуть самі. Особливою увагою він обдаровував осіб, «викинутих на звалище життя».

Кардинал Бергольйо вважав себе більше зацікавленим у конкретній реальності, аніж ідеології. Не давав багато інтерв'ю, але –  як вважає Вальс – може бути відкритим для неформальних контактів із журналістами.

Колишній прес-секретар нинішнього Папи каже, якщо Святіший Отець матиме намір поговорити з кимось зі світових лідерів, скажімо, Бараком Обамою, він просто зателефонує йому сам, замість шукати посередників.

Федеріко Вальс вважає, що Папа зробить те, що, на його думку, має бути зроблено. Він не виключає, що Папа Франциск візьметься за реформу фінансів Святого Престолу, і навіть може закрити Банк Ватикану.

За матеріалами deon.pl