Колишня співробітниця Папи: Хорхе Бергольйо ніколи не був популістом
  • Птн, 26/04/2013 - 11:44

"Франциск користується простою мовою, але є великим інтелектуалом", – зазначила журналістка Вірхінія Бонард, яка впродовж довгих років близько співпрацювала з кардиналом Хорхе Бергольйо як прес-секретар Конференції єпископів Аргентини. "Франциск є великим мислителем і, незважаючи на зусилля бути простим, його думки дуже глибокі", – сказала вона в інтерв'ю італійській "La Stampa".

 

Згідно з п. Бонард, Папа "добре знає, що світ його слухає, і тому намагається знайти слова, зрозумілі в будь-якому куточку планети". Вона наголосила на "солідній освіті" Святішого Отця і його захопленні літературою, особливо класичною. "Влітку в Аргентині він залишався один в курії, щоби проводити свій вільний час за навчанням і молитвою", – розповіла вона.

Ще один аспект, на який звернула увагу аргентинська журналістка, стосується ставлення  Папи до людей. "Хорхе Маріо Бергольйо ніколи не був популістом: його жести і близькість до віруючих повинні інтерпретуватись  правильно", – сказала вона і наголосила, що часто Папа йде всупереч загальній течії і висловлює свою стурбованість свободою людей.

 

Пані Бонард зазначила, що кожна людина для Папи є "важливим співрозмовником, тому що він розуміє, що Ісус дивиться на нас як на окремих людей". Ця риса характеризувала його як пастиря у Буенос-Айресі, вона характерна для нього і зараз, вважає колишня співробітниця Папи.

 

Вірхінія Бонард звернула увагу на те, що Святіший Отець у своїх проповідях і промовах часто використовує слово "периферія". За словами журналістки, це свідчить про прагнення Папи зрозуміти найдальші  "окраїни" особистого і  суспільного життя сучасної людини.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va/