Бучковський Олександр. Авторська колонка

  • Субота, Лютий 18, 2017 - 21:43

    Дуже часто читаю у літературі, що ми католики є «папістами». Та й самі протестанти так часто нас називають. Мовляв ледь не боготворимо Римського Папу і у всьому йому покірні. Та якщо зайти на будь-який католицький форум чи сторінку, і почитати, що насправді думають велика кількість католицьких вірних про нинішнього Папу Франциска, то здається, що так далеко у своїй критиці не заходив ані Лютер, ані Кальвін, ані будь-який інший протестантський реформатор. Безперечно, це не характеризує більшості парафіян.

  • П'ятниця, Лютий 3, 2017 - 12:12

    Нещодавно у школи Хмельницької області надійшло запрошення для учнів 8-11 класів та студентів освітніх закладів взяти участь у конкурсі творчих робіт «Дотримання прав людини в контексті вступу України до ЄС», який організовує один обласний виш.  Згідно з вимогами журі конкурсу,  учасники мають написати есе на одну із восьми запропонованих тем: права біженців і переселенців в Україні та ЄС,  заборона катування, права дитини, боротьба з торгівлею людьми та «права ЛГТБ спільнот в Україні та ЄС».

  • Середа, Листопад 23, 2016 - 09:29

    Як захистити жінок від насильства і викорінити насилля в сім’ї? Думаю це питання непокоїть багатьох, адже, на жаль, багато українців стали свідками і жертвами цього явища. На погляд багатьох українських діячів, політиків, письменників та небайдужих громадян, вирішенням цього питання буде ратифікація «Конвенції Ради Європи про запобігання і протидії насилля щодо жінок», ухваленої у Стамбулі 2011 року. Безперечно поділяю їхнє занепокоєння, але не вважаю, що реалізація положень цього документа захистить жінок. І на підтвердження цього маю декілька аргументів.

Про автора

Бучковський Олександр, 25 років, проживаю в Камянці-Подільському. магістр історії КПНУ імені Івана Огієнка, вчитель історії.