Гадьо Іван. Авторська колонка

  • Вівторок, Березень 19, 2024 - 13:29

    Якщо відкрити п'ятнадцяту главу Євангелія від Луки, то на початку прочитаємо, що до Ісуса приходили митники та грішники, щоб Його почути. Це не подобалося фарисеям і книжникам. 

    Тоді Ісус їм розповідає притчі, одна з яких про двох братів (про блудного сина). 

    Цікаво, що наступна шістнадцята глава розпочинається закликом придбати собі друзів мамоною неправою. Це дає нам можливість побачити певні деталі, на які, можливо, ми не звертали уваги раніше.

  • Понеділок, Грудень 25, 2023 - 14:45
    Закінчився час приготувань до Різдва час передріздвяного посту. Це час, в якому ми переглядали свої відносини з Богом, роздумували над Божим словом, намагалися приготувати наші серця, щоб в них міг народитися Месія. Цьогорічне приготування було особливе для нашого українського народу, зрештою як і останні роки, відколи Росія, опанована злим духом, не перестає вбивати українців.
     
  • Понеділок, Жовтень 3, 2016 - 21:56

    Через сім’ю протікає історія людства, історія спасіння людини, через сім’ю реалізується майбутнє світу і Церкви. Саме цьому союзові Бог довірив землю і всяке живе і неживе створіння, пропонуючи тим самим взяти участь у „довершенні” свого творива. Тому Церква серед багатьох доріг, якими невпинно йде, щоб служити спасінню людини, вбачає, у сім’ї найпершу, і з багатьох чинників, найважливішу дорогу[1].

  • Субота, Липень 30, 2016 - 21:34

    Говорячи про день нашого весілля, згадуємо також численні побажання гостей, деякі з яких звучали приблизно так: «Щоб ваша любов завжди була такою, як в цей день шлюбу». Тепер, коли вже минуло 12 років від того часу, як ми одружились, наважимось сказати, що ці побажання були досить «небезпечні». Бо в момент уділення Таїнства Подружжя ми отримали все потрібне, щоб наша любов і єдність тільки зростали. Це був день, коли ми в особливий спосіб були учасниками видимого знаку невидимої Божої ласки.

  • Вівторок, Липень 12, 2016 - 23:52

    Бенедикт ХVI в одному зі своїх повчань намагався звернути нашу увагу на те, як найкраще приготуватись і святкувати те чи інше релігійне свято. Папа, вказуючи на ізраїльський народ, згадує єврейських вчителів Божого Закону, які навчали, що для глибокого переживання чи святкування релігійного свята потрібно зануритись у події, які ми святкуємо. І від того, на скільки якісно ми це зробимо, буде залежати, чи цей святковий день наблизить нас до Бога і  зміцнить нашу віру, чи, можливо, ми так і не побачимо різниці між святом та буднями, і це ще більше віддалить нас від правдивого Бога.

Про автора

Гадьо Іван - магістр теології