Колумбієць зробив репліку площі св. Петра із 36 тисяч зубочисток
  • Пон, 22/05/2017 - 11:59

59-річний Альберто Анотоніо Круз Серна з Колумбії зробив репліку площі Св. Петра у Ватикані. Матеріалом для цього йому послужили 36 тисяч зубочисток.

Автор репліки розповів, що займається цим видом мистецтва ще з віку 12 років. Серед його колекції творів, що налічує понад 200 одиниць, є також Ейфелева вежа, римський Колізей, Статуя Свободи та інші відомі світові споруди.

Круз, котрий викладає природничі науки в місцевому інституті і є батьком п’яти дітей, розповів, що мотивацією для створення репліки ватиканської площі стало те, що він дізнався про те, що Папа Франциск можливо відвідає його країну (згодом у Ватикані підтвердили, що цей візит відбудеться у вересні 2017 року).

Робота над реплікою тривала 17 місяців. Круз присвячував їй близько 5 годин щодня. На вихідних він працював майже увесь день. Розмір репліки становить близько 180 х 90 см, інформує CNA.

Круз розповів, що мріє про те, щоб його витвір виставили на огляд під час візиту Папи Франциска до Колумбії, і там він зміг показати Папі свою роботу, а також хоча б кілька секунд побачити його особисто.