Колумбія: зустріч між релігійними спільнотами в ім’я миру в країні
  • Птн, 04/07/2014 - 09:04

Католики, юдеї та мусульмани Колумбії підписали історичну декларацію миру. Подія відбулася у Боготі 1 липня у присутності кардинала Рубена Салазара Гомеса, архиєпископа Боготи, рабина Альфредо Гольдшмідта та мусульманського лідера Ахмада Туйела. У документі зазначається, що ці спільноти зобов’язуються продовжувати піші марші вулицями в ім’я миру та врегулювання ситуації в Колумбії.

«На жаль, історія показала, що існує суперництво між релігійними спільнотами, навіть коли всі поклоняються одному Богу. Папа Франциск хотів примирити двох ворогів, які сьогодні здаються непримиренними – Ізраїль та Палестину. Беручи приклад з цього жесту Папи, ми з’єдналися у молитві за мир у всьому світі й особливо в Колумбії», — сказав кардинал Салазар.

Рабин Альфредо Гольдшмідт, представник юдейської громади, доповнив, що «молитва за мир — це можливість зачинити двері ненависті й насильства».

Святкування миру супроводжувалося музикою й молитвою, а вкінці – підписання й читання міжрелігійної декларації трьома спільнотами. Віце-президент Колумбії, Анхеліно Гарсон був присутній на цій зустрічі й наголосив, що цей жест є «прикладом для колумбійців та всіх груп і націй, які страждають від громадянських воєн».