Колумбійка хотіла вчинити евтаназію, однак після зустрічі з Папою передумала
  • Срд, 13/09/2017 - 11:51

Консуело дель Соккоро Кордоба – жінка з Колумбії, котра прийняла рішення піддатись евтаназії через важку хворобу, спричинену кислотною атакою, яку вона пережила в 2001 році. Однак після зустрічі з Папою Франциском 9 вересня, під час його подорожі до Колумбії, вона відмовилась від наміру покінчити зі своїм життям.

Жінка, котра страждає на токсоплазмоз – дуже важку хворобу, що уражає мозок – пережила 87 операцій. Вона розповіла журналістам іспанського CNN про те, як зустріла Папу Франциска в Апостольській нунціатурі в Боготі.

«Я була першою в лінії, і першою, з ким він привітався. Він мене обійняв», - розповідає вона. – «Я щаслива, я сказала йому, що хочу вдатись до евтаназії, а він сказав мені «ні, не роби цього». Він сказав мені, що я мужня і дуже красива».

Після кислотної атаки жінка пережила 87 операцій, однак попереду ще шість, оскільки вона досі не може споживати тверду їжу.

За словами жінки, ця зустріч з Папою Франциском, «цілком змінила» її. «Тепер я хочу жити, і хочу, щоб про це знав увесь світ».

«Я дякую Богові, що це чудо сталось, що я могла бути тут», - розповідає жінка, котрій ще потрібно кілька тисяч доларів на лікування.

«Я хотіла провести евтаназію 29 вересня. Лікар мав ввести мені ін’єкцію, однак я більше не хочу цього робити», - наводить слова жінки CNA.