Коментар Директора Радіо Ватикану щодо повідомлень, які стосуються душпастирства в Криму
  • Чтв, 19/11/2015 - 09:39

У зв’язку з двозначною реакцією деяких ЗМІ на новини Радіо Ватикану, які стосуються душпастирства в Криму, о. Федеріко Ломбарді, Генеральний Директор Радіо Ватикану, зробив наступний коментар:

«Російськомовною редакцією Радіо Ватикану 13 листопада цього року було поширено новину про діяльність Душпастирського округу Римо-Католицької Церкви в Криму та місті Севастополі.

Щодо цього, з метою уникнути будь-якої полеміки територіального типу, можна наголосити на тому, що звичайною практикою Церкви є дбання про душпастирські потреби її вірних, де б вони не перебували. Само собою зрозуміло, що це передбачає також вирішення питань адміністративно-технічного характеру, які, однак, жодним чином не включають зайняття позицій політичного або територіального характеру. Крім того, Святий Престол, зважаючи на роль, яку відіграє у міжнародній спільноті, не має звичаю безпосередньо втручатися у питання такого характеру, підпорядковуючись, радше, рішенням міжнародної спільноти в цих справах та залишаючи за собою право вказувати на етичні принципи, якими повинні надихатися стосунки між державами. Отож, у тому, що стосується України, позиція Святого Престолу чітко та регулярно наголошується під час прилюдних виступів і сьогодні залишається незмінною».