Коментар Митрополита Мечислава Мокшицького стосовно відзначення в Україні Різдва 25 грудня
  • Птн, 17/11/2017 - 10:57

Ми дуже дякуємо нашій державі і тішимося щодо цього рішення. Ми про це довго думали, багато розмовляли на різних рівнях. І оголошення 25 грудня вихідним днем - це велика радість не лише для римо-католиків.

В Україні є близько двох мільйонів римо-католиків, 4,5 мільйони греко-католиків, багато православних, також протестанти, - але Різдвяні свята завжди нас всіх єднають.

Ми святкуємо Різдво двічі - в західному та східному обряді. Тому радіємо тепер, що сьогодні Народження Христа єднає всі родини, адже особливо на Західній Україні маємо багато змішаних родин, також багато людей працює у Європі, багато молоді навчається.

До Львівської Катедри на Різдво завжди приходять численні знайомі, рідні наших вірних, представники влади, туристи з інших регіонів України. Тому Різдво в цей час наповнює серця багатьох людей різних обрядів і традицій.

Однак деякі наші вірні Латинського обряду в урочистість Різдва мусили йти на роботу, і в деяких парафіях треба було переносити служби на вечірні години, що не завжди є зручно.

Дякуємо, що відтепер Різдвяні свята, які є важливими у житті кожної віруючої людини, всі римо-католики зможуть відзначати у державний вихідний день. Тепер будемо всі разом святкувати, так як колись і було в Україні, і зможемо бути з нашими близькими, родинами, знайомими.

Тепер ми ще більше будемо відчувати святковий настрій у нашій батьківщині, в Україні.

+ Мечислав Мокшицький

Архієпископ Лвівський Митрополит