Комісія лікарів визнала чудо за заступництвом бл. Івана Павла ІІ
  • Втр, 23/04/2013 - 18:06

Комісія лікарів при Конгрегації канонізації святих визнала оздоровлення за заступництвом блаженного Івана Павла ІІ таким, що не піддається медичному поясненню. Тепер для канонізації блаженного Папи необхідною є згода богословів, єпископів і кардиналів – членів Конгрегації, а також затвердження Папи Римського. Про це розповідає ватиканіст Андреа Торніеллі.

На думку журналіста, це означає, що канонізація може відбутися ще цього року, наприклад, в жовтні, через вісім років після смерті Папи-поляка.

Як відомо, постулатор процесу о. Славомір Одер представив Конгрегації випадок ймовірного чудесного зцілення в січні минулого року. Відповідно до церковного права, враховуються лише ті випадки, що відбулись після беатифікації Івана Павла ІІ.

Спочатку двоє лікарів з комісї провели вступне дослідження представленого випадку. Коли вони висловили свою позитивну думку у досьє, що містило результати клінічних досліджень, його представили Конгрегації, яка одразу почала його розглядати. Кілька днів тому відбулась дискусія усієї медичної комісії, що складається з семи осіб і яку очолює доктор Патріціо Поліска, кардіолог Івана Павла ІІ і особистий лікар Бенедикта XVI та Франциска. Комісія висловила думку, що дане оздоровлення є такого характеру, який неможливо пояснити, і таким чином справа переходить на наступну стадію розгляду.

Ватиканіст Торніеллі зазначає, що говорити про дату канонізації ще зарано, однак, зважаючи на швидкий темп розгляду справи можливого чуда зцілення, цілком можна сподіватись, що церемонія відбудеться 20 жовтня,  в найближчу неділю до літургійного спомину бл. Івана Павла ІІ, що припадає на 22 жовтня.

За матеріалами deon.pl