Комісія у справах душпастирства охорони здоров'я СДЄ організувала акцію проти абортів
  • Втр, 06/03/2018 - 19:29

В актовій залі прокатедрального собору Покрови Пресвятої Богородиці міста Самбора завершилась християнська просвітницька акція «Не вбивай, мене, мамо». Захід, який організувала Комісія у справах душпастирства охорони здоров'я Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, присвячувався Дню абортованої дитини. Учасниками конференції були 130 учнів старших класів місцевих шкіл, студенти різних навчальних закладів Самбора, молодь з м. Новий Калинів та с. Вільшаника.

Конференцію вступним словом розпочав о.Тарас Рисей – головний медичний капелан Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. Він розкрив суть кровавої проблеми, навів сумні цифри дітовбивчої статистики. Водночас чимало уваги приділив, розповівши про жах як у духовному, так і тілесному вимірах, який ховається під назвою аборт.
Другу доповідь, в якій йшлося про причини переривання вагітності та неможливість їхнього оправдання, виголосив студент Дрогобицької Духовної семінарії Віталій Миська. З повчальними словами до молоді звернулися: о.Тарас Яворський (священик з м.Новий Калинів, медичний капелан Самбірської дитячої лікарні), о. Дмитро Сенейко – священик собору Покрова Пресвятої Богородиці м. Самбір.

Думками з молоддю про постабортний синдром виголосила учасниця "Руху за життя" з Дрогобича Людмила Федис. Між доповідями учасники акції мали можливість переглянути два тематичні короткометражні фільми: "Живи!" та "Історія одного аборту". Також члени місцевого осередку УМХ прочитали три вірші о. Тараса Рисея про явище дітовбивства у лонах матерів. Надзвичайно образні і поетичні слова змусили присутніх здригнутися, оскільки глибше і правдивіше збагнули гріховність аборту.

По закінченні конференції священники та юнь спільно у молитовному трепеті пройшли 14 стацій "Хресної дорони ненародженої дитини».

Повідомив Микола СЕНЕЙКО