Комісія УГКЦ Справедливість і Мир продовжує проводити «Парафіяльні зустрічі»
  • Нед, 24/02/2013 - 23:06

«Парафіяльні зустрічі», започатковані та впроваджені минулого року Комісією УГКЦ Справедливість і Мир покликані оживляти, активізовувати та збагачувати духовно і формаційно мирянську участь у парафіяльному житті. Даний захід цього року відбувається у світлі проголошеного Вселенським Архиєреєм папою Венедиктом XVI року віри та у відповідності до впровадження на практиці в дію Пастирського послання блаженнішого Святослава «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

24 лютого 2013 року, у храмі с. Вербляни, що на Яворівщині Львівської області, відбулася зустріч на тему: «Що а чи хто стоїть на заваді нашого особистого, сімейного, парафіяльного, соціального розвитку? Практичні кроки виявлення причин та способи вирішення». Разом із заступником голови Комісії о. Олегом Лукою, гостем парохії та доповідачем був п. Зенон Боровець, доцент ЛУ «Львівська Політехніка», катехит, активний церковний діяч, який у присутності близько шестисот осіб аргументовано висвітлював актуальність даної тематики.

«Ділами ми виявляємо нашу віру. А джерелом цього є любов. Якщо мама любить дитину, то вона готова на все заради неї, на будь-які жертви і великі благородні справи. Задля коханої особи, особливо молодь, також здатна виявляти свої почуття великими досягненнями. А якою є наша любов до Бога і що ми робимо, щоби виявити її? Чи можемо з любові до Бога відкинути гріх а чи гріховну звичку? Не курити, не чинити перелюб, визволяти себе від алкоголю і не знищувати себе – бо ми є «Храм Духа Святого»!»  –  наголосив Зенон Боровець.

Зустріч завершилась заключними словами отця Ігора Кунця, настоятеля храму Різдва Пресвятої Богородиці у Верблянах, який активно долучився до організації «Парафіяльних зустрічей» на даній парафії. Він висловив подяку усім присутнім від імені усієї парохії за ініціативу запровадження у них «Парафіяльних зустрічей». Такі зустрічі матимуть тут своє продовження вже незабаром, а саме, у часі великого посту.

«Зустріч виразила, зокрема, дві важливі особливості. Велика згуртованість вірних парафії, що відображає їх велика чисельна присутність і зацікавлення в таких зустрічах, їх активне залучення до церковних ініціатив. Тут, звичайно, суттєву роль відіграє священик і його служіння у творенні спільноти. І це є доброю ознакою і передумовою для реального оживлення парафії. Також, очевидною є велика потреба і бажання парафіян духовно збагачуватися, духовно зростати і відповідно ж ділитися цими надбаннями, живими Божими талантами для добра як особи, так і спільноти. А це лише підтверджує потребу проведення таких зустрічей, як ініціатив оживлення парафіяльного життя» – зазначив заступник голови Комісії Справедливість і Мир, о. Олег Лука.

Секретаріат Комісії УГКЦ Справедливість і Мир