Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я започатковує семінари про духовно-психологічний супровід осіб, що пережили психотравмуючі події
  • Суб, 28/02/2015 - 11:44

Нещодавно, 18-20 лютого, у Зарваниці відбувся семінар-тренінг для священиків та монахинь Харківського, Одеського та Донецького екзархатів на тему: «Духовно-психологічний супровід осіб, що пережили психотравмуючі події».

Захід відбувся завдяки старанням представників Комісії УГКЦ у справах душ пастирства охорони здоров’я. У ньому взяли участь 42 душпастирі, 4 монахині та одна катехитка.

Навчання провели відомі експерти в цій галузі: Андрій Карачевський, заступник Голови ГО «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій», доцент кафедри дитячої, соціальної та судової психіатрії Національної медичної академії післядипломної освіти ім.. П. Л. Шупика, Наталя Степук, практичний психолог, член науково-дидактичного комітету ГО «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій», Галина Нетлюх, практичний психолог Центру  психологічного консультування Інституту психічного здоров’я УКУ, Людмила Сухарєва, психолог, керівник проектів допомоги людям з особливими потребами, Володимир Станчишин, практичний психолог.

Під час навчання його учасники щодня брали участь у Божественній Літургії. Протягом дня вони слухали лекції на тему гострих стресових ситуацій, алкогольної залежності, психотравм, першої психологічної допомоги,  особливості роботи із військовими і т.д.

Додамо, що такі семінари відтепер проводитимуться для кожної єпархії та екзархів УГКЦ.