Комісія УГКЦ Справедливість і Мир розпочинає проект «Університетські діалоги: ціннісний вимір політики» у Київському Національному Університеті ім. Т. Шевченка
  • Пон, 24/12/2012 - 18:59

Комісія УГКЦ Справедливість і Мир разом із кафедрою політології Київського Національного Університету ім. Тараса Шевченка, розпочинає проект «Університетські діалоги: ціннісний вимір політики». Даний проект став логічним продовженням національного проекту Університетських діалогів «Демократичні цінності студентської молоді», який Комісія реалізовує на протязі останніх місяців цього року.

Саме цінності у великій мірі визначають специфіку людської поведінки і вибору. У сфері політики це також є визначальним. На ціннісній основі формується активне ставлення людини до політики, яке проявляється в її цілеспрямованих діях; завдяки цінностям політика входить в життєві основи особистості. Особливого значення вияв політичних цінностей набуває у кризові та трансформаційні періоди, коли суспільство вимагає чітких орієнтирів для подальшого розвитку.

Перед українським суспільством сьогодні постає складне питання вироблення та утвердження чіткої ціннісно-нормативної основи для розбудови української державності. З огляду на це, Комісія у своїй діяльності зосереджує увагу на питаннях, пов’язаних з утвердженням демократичних політичних цінностей у свідомості українських громадян.
У вівторок 26 грудня відбудеться зустріч зі студентами Блаженнійшого Любомира кардинала Гузара на тему: «Духовний вимір політики». У рамках проекту відбудуться зустрічі із д-р Богданом Гаврилишиним, громадським діячем, дійсним членом Римського клубу та учасником групи «Першого грудня» і проф. Паскуале Ферарра, секретарем Інституту Європейського Університету (EUI) та керівником аналітичного департаменту МЗС Італії.

 

Секретаріат Комісії УГКЦ Справедливість і Мир