Комітет ВР не дослухався до церков та проголосував за законопроект №2693-д залишивши норми про штраф до 350 тисяч гривень за критику гей-парадів та ЛГБТ
  • Чтв, 02/07/2020 - 21:03

1 липня на своєму засіданні Комітет ВР з питань інформаційної політики проголосував аби внести до Верховної Ради доопрацьовану версію законопроекту «Про медіа» №2693-д, в якому за наявної інформації залишили норми проти, яких виступали церкви та які стосуються штрафів до 350 тисяч гривень за критику гей-парадів та ЛГБТ.

Варто зазначити, що законопроект 2693-д«Про Медіа» регулює великий блок важливих питань пов’язаних з медіа, однак дивує, чому до 80-90 % корисних  ініціатив обов’язково прив’язувати питання, які пов’язані з закладення підстав для можливого переслідуванням тих, хто виступає проти пропагування гендерної ідеології, ЛГБТ, гей-парадів.

Окремо треба зазначити, що на сьогодні на сайті ВР так і не зареєстровано доопрацьованої версії законопроекту «Про медіа» №2693-д, немає висновку експертного управління. Однак в мережі наявний проект змін, в якому ми бачимо, що залишені всі небезпечні аспекти.  

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту прийняти в першому читанні за основу доопрацьований законопроєкт «Про медіа» № 2693-д таке рішення комітет ухвалив більшістю голосів на засіданні 1 липня.

Законопроект «Про медіа» №2693-д проголосовано комітетом з усіма небезпечними аспектами щодо встановлення штрафу до 350 тисяч гривень за критику гей-парадів та ЛГБТ. 

Що робити?

Приклад боротьби проти іншого небезпечного законопроекту 3316 показав, що дуже ефективним  є особисті контакти з депутатами та листи, які буквально мають забити всі електронні скриньки з однією темою: “Київ проти законопроекту  2693-д”, “Чернівці проти законопроекту  2693-д”, “Житомир проти законопроекту  2693-д” і т.д.

Саме тому, закликаємо всіх активно писати листи на е-мейли, фейсбук, дзвонити і т.д. депутатам, відж якимх тепер залежитеме  рішення щодо 2693-д.

Проект Звернення 

Основні небезпеки 2693-д

Великі штрафи за критику ЛГБТ

У базовому варіанті закону №2693-д зафіксовані розмиті норми, згідно яких чиновники можуть отримати право на те, аби блокувати сайти та інформаційні ресурси релігійних організацій, якщо на них будуть перебувати матеріали, які можуть трактуватися як дискримінаційні щодо окремих осіб та їх груп на основі сексуальної орієнтації. Тобто матеріали, що містять критичні зауваження щодо різного роду збочень, або такі, в яких дана поведінка називається гріховною. Під ці критерії можуть попадати як текстові матеріали – статті, книги, і т.д., так і відеозаписи проповідей чи записи богослужінь, бо в них міститься осуд зазначених явищ. 

Окрім цього, за вищезгадані порушення застосовується штраф у розмірі від 5 (23 615 грн.) до 50 (236 150 грн.) розмірів мінімальної заробітної плати. За декілька фактів порушення (наприклад декілька матеріалів з критикою гей-параду)  штраф від 10 (47 230 грн.) до 75 (354 225 грн.) розмірів мінімальної заробітної плати.

Абсурдним є те, що згадані порушення прирівнюється до злочинів середньої тяжкості в Кримінальному Кодексі України. 

В законодавство вводять термін “мова ворожнечі”, який  в Європі є основним інструментом боротьби проти тих хто засуджує гріх гомосексуалізму.

Список електронних адрес депутатів-мажоритарників.

Керівництво Верховної Ради: 

Разумков Дмитро Олександрович

Голова Верховної Ради України

razumkov@rada.gov.ua

Стефанчук Руслан Олексійович

Перший заступник Голови Верховної Ради України

stefanchuk-r@rada.gov.ua

Кондратюк Олена Костянтинівна

Заступник Голови Верховної Ради України

kondratiuk@rada.gov.ua

Голови Комітетів:

Монастирський Денис Анатолійович

Голова Комітету з питань правоохоронної діяльності

monastyrskiy@rada.gov.ua

Костін Андрій Євгенович

Голова Комітету з питань правової політики

Лубінець Дмитро Валерійович

Голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин

lubinets@rada.gov.ua

Арістов Юрій Юрійович

Голова Комітету з питань бюджету

aristov@rada.gov.ua

Радіна Анастасія Олегівна

Голова Комітету з питань антикорупційної політики

krasnosilska@rada.gov.ua

Климпуш-Цинцадзе Іванна

Голова Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом

comeuroint@rada.gov.ua

Голови фракцій та депутатських груп:

– Фракція “Слуга народу»

Арахамія Давид Георгійович

arakhamiia@rada.gov.ua

– Фракція Політичної партії “ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ”

Бойко Юрій Анатолійович

boiko-yu@rada.gov.ua

Рабінович Вадим Зіновійович

rabinovych@rada.gov.ua

– Фракція політичної партії Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”

Тимошенко Юлія Володимирівна

tymoshenko-y@rada.gov.ua

– Фракція ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ”

Герасимов Артур Володимирович

gerasymov@rada.gov.ua

– Фракція Політичної Партії “ГОЛОС”

Рахманін Сергій Іванович

rakhmanin@rada.gov.ua

– Група “За майбутнє”

Бондар Віктор Васильович

bondar-v@rada.gov.ua

Батенко Тарас Іванович

batenko@rada.gov.ua

– Група "ДОВІРА"

Кулініч Олег Іванович

 

kulinich-o@rada.gov.ua