Комунікат Конференції Римсько-Католицьких Єпископів України з нагоди призначення нового Апостольського Нунція в Україні
  • Нед, 15/11/2015 - 22:55

Всечесні брати у Священстві! Дорогі Богопосвячені Особи! Возлюблені у Христі Брати і Сестри!

13 листопада 2015 року Папа Франциск призначив нового Апостольського Нунція в Україні. Ним є Архієпископ Клаудіо Ґуґеротті, який протягом останніх чотирьох років був представником Святішого Отця в Білорусії, а раніше служив у ватиканській Конгрегації Східних Церков.

З цього приводу варто пригадати про те, яку місію покладено на Апостольського Нунція.

Будучи папським дипломатом, тобто особою, яка репрезентує Святішого Отця в країні, яка має налагоджені дипломатичні відносини з Апостольською Столицею, він турбується про духовні справи: поточні питання, пов’язані з Церквою, людські права, проблеми морального характеру, універсальні цінності. Його основним завданням є сприяти розвитку і реалізації Євангельського Післання, стоячи одночасно на варті інтересів не лише Церкви, але і держави, до якої є акредитованим. Апостольський Нунцій, піклуючись про розвиток людських і релігійних цінностей, служить усім жителям даної країни. Таким способом церковна дипломатія оперує більше моральними, ніж матеріальними засобами.

Дякуючи Папі Франциску за призначення нам нового Нунція, бажаємо Архієпископу Клаудіо Ґуґеротті Божого благословення, опіки Матері Христа і підтримки покровителя України Святого Архангела Михаїла, а також усіх Святих і Блаженних нашої Церкви.

Просимо усіх Вас про молитву в намірі Архієпископа Клаудіо Ґуґеротті, щоб час служіння Його Високопреосвященства в нашій Церкві і Державі було щедрим на євангельські плоди доброти.

 
Львів, 14 листопада 2015 року
№ 46/2015
+Мечислав Мокшицький
Львівський римсько-католицький Митрополит
Голова Конференції Римсько-Католицьких Єпископів України