Комунікат від Апостольської Нунціатури в Україні про наступний етап Акції "Папа для України"
  • Чтв, 27/07/2017 - 09:42

Бажаючи піти на зустріч потребам українського населення, випробуваного по причині тривалого конфлікту, Святіший Отець Папа Римський у квітні минулого року організував грошову збірку у різних місцевих Церквах Європи.  З метою розглянути та профінансувати відповідні проекти, Державний Секретаріат Його Святості 6 червня 2016 р.Б. утворив Технічний Комітет «Папа для України», Президентом якого став Його Преосвященство владика Ян Собіло, Єпископ-Помічник Харківсько-Запорізької Дієцезії.

Технічний Комітет тепер завершив передбачений рік діяльності і сповнив завдання, яке йому було доручено. Відповідно до напрацьованих та затверджених критеріїв, він виконав збір проектів, представлених відповідно до встановлених приписів, уважно вивчених та відібраних і, у разі затвердження, профінансованих та перевірених. Усі дані є доступні на сайті «Pope for Ukraine – Папа для України».

З 1-го вересня 2017 р.Б. Державний Секретаріат утворює Технічний Секретаріат, із дорученням продовжувати співпрацю з вже визначеними Комітетом Організаціями та довершити її новими проектами, що будуть представлені та розглянуті у спрощеній формі.

Координатором цього Секретаріату є призначений Його Преосвященство владика Едвард Кава, OFM Conv., Єпископ-Помічник Львівської Архидієцезії Римо-Католицької Церкви. Радником стане Його Преосвященство владика Кеннет Новаковський, Н’ю-Вестмінстерської єпархії (Канадa) Української Греко-Католицької Церкви.

Подальші деталі будуть повідомлені найближчим часом на сайті «Pope for Ucraine – Папа для України», який буде продовжувати свою діяльність.

Державний Секретаріат доручає Апостольській Нунціатурі в Україні висловити поцінування та глибоку вдячність Комітету «Папа для України» і, в особливий спосіб, його Президенту, за відданість, щедрість та ефективність проведеної діяльності. Разом із цим, бажає доброї праці новому Технічному Секретаріату, дякуючи за представлену готовність.

26 липня 2017 року

Джерело: Апостольська Нунціатура в Україні