Комуністична Куба легалізує ЛГБТ-шлюби та усиновлення дітей одностатевими парами
  • Срд, 28/09/2022 - 16:11

Кубинці на референдумі прийняли положення т. зв «Сімейні карти», які ведуть до нового визначення шлюбу та сім’ї. Нові нормативні акти легалізують т. зв «Гомошлюби» та усиновлення дітей гомосексуальними парами.

У понеділок оприлюднили попередні результати референдуму на Кубі щодо змін до Сімейного кодексу. Майже 100-сторінковий документ позитивно оцінили дві третини учасників референдуму. Новий закон знаменує собою революцію в розумінні понять «сім’я» і «шлюб». Тепер гомосексуальні пари також можуть вважатися такими і, більше того, вони матимуть право усиновлювати дітей.

За даними інформаційного агентства AFP, близько 66 відсотків людей висловилися за підтримку революційних змін у Сімейному кодексі. Для того, щоб референдум був обов’язковим, необхідно було отримати підтримку не менше 50%. За словами Аліни Балсейро, голови виборчої ради, результат голосування свідчить про “незворотну тенденцію” на Кубі.

Документ, іменований «Сімейним статутом», запроваджує не лише легалізацію т. зв «гомошлюбів» та усиновлення дітей ЛГБТ-парами. Він вносить революційні зміни в сферу сурогатного материнства – дозволяє «сурогатну вагітність» і дає більше прав небіологічним батькам. Референдум був підтриманий нинішнім кубинським урядом, який схвально оцінив зміни закону та провів кампанію, щоб заохотити підтримку закону.

Проти нових революційних змін виступили єпископи, релігійні діячі та консерватори. Католицька церква на Кубі нагадувала вчення та вказувала на важливість і розуміння сім’ї та шлюбу, як союзу між жінкою та чоловіком.