Комюніке Святого Престолу про зустріч Папи Франциска та Ангели Меркель
  • Суб, 17/06/2017 - 16:15

У суботу, 17 червня 2017 р., вранці, Святіший Отець Франциск прийняв на аудієнції в Апостольському палаці у Ватикані Канцлера Федеральної Республіки Німеччини Анґелу Меркель, яка опісля зустрілася з кардиналом П’єтро Пароліном, Державним Секретарем Святого Престолу, якого супроводжував архиєпископ Поль Річард Ґаллаґер, Секретар, відповідальний за стосунки з державами.

У повідомленні Ватиканського прес-центру зазначається, що під час щирих розмов було відзначено добрі стосунки та плідну співпрацю між Святим Престолом і Німеччиною. Далі були розглянуті питання обопільного зацікавлення, зосередившись, зокрема, на вже недалекій зустрічі так званої «Великої двадцятки» в Гамбурзі, зійшовшись на необхідності присвятити особливу увагу відповідальності міжнародної спільноти за подолання бідності й голоду, за протидію глобальним загрозам тероризму й кліматичним змінам.

Окрему згадку було присвячено колишньому Федеральному Канцлерові Гельмутові Колеві, який упокоївся напередодні, та його невтомній діяльності, спрямованій на об’єднання Німеччини та єдність всієї Європи.