Концерт духовної музики «Вечірня молитва» з нагоди 115 річниці заснування Шпиталю імені Митрополита Андрея Шептицького
  • Срд, 28/11/2018 - 13:37

2 грудня 2018 запрошуємо Вас у Будинок органної та камерної музики (вул. С.Бандери,8) на концерт духовної музики “Вечірня молитва” з нагоди 115-річниці заснування Шпиталю імені Митрополита Андрея Шептицького.

            У виконанні хору, оркестру та солістів Заслуженої академічної капели України “Трембіта” прозвучать духовні твори від класиків до сучасних композиторів: М.Леонтовича, Г.Гаврилець, Е.Ельгара, С.Барбера, О. Г’єйло, К.Дженкінса, Е.Ешенвальдса та інших.  Диригент – Сергій Якобчук. Ведуча – Заслужена артистка України Ірина Швайківська.

            Слово про Шпиталь виголосять Високопреосвященний Владика Ігор (Возьняк), архиєпископ і митрополит Львівський та адміністратор о. Андрій Логін. Автор проекту – Михайло Перун.

            Хорова капела “Трембіта” – один із найстаріших хорових колективів України, створений у 1939 році на основі легендарного “Львівського Бояна”, історія якого бере свій відлік від 1891 року. Першим керівником “Трембіти” був відомий диригент Дмитро Котко. Згодом колективом керували такі видатні постаті музичного життя Галичини, як Петро Гончаров, Олександр Сорока, Микола Колесса, Павло Муравський, Володимир Пекар, Ігор Жук.  Із 1990 року керівником капели є Микола Кулик.  Згодом до хорового складу приєднався камерний оркестр, що дозволило розширити репертуар і виконати такі полотна, як “Велика меса” та “Реквієм” В.А. Моцарта, ораторія “Месія” Г.Ф. Генделя, поема “Кавказ” С. Людкевича та інші.  Капела “Трембіта” носить статус заслуженої та була удостоєна Шевченківської премії.

             Організатори заходу Шпиталь імені Митрополита Андрея Шептицького та Фундація “Андрей”.

              Початок о 17.00 год.