Конференція християнських церков Європи: Європа мусить віднайти свою ідентичність
  • Нед, 08/05/2016 - 15:03

9 травня традиційно святкується День Європи. З цієї нагоди Конференція Церков Європи звернулась до всіх європейців із традиційним посланням. Цьогорічне послання носить назву «Святкувати цінності, які об’єднують нас усіх».

Християнські провідники Європи наголошують у цьогорічному посланні, що європейські держави не виконують своїх моральних обов’язків і не дотримуються власних зобов’язань, особливо стосовно захисту потребуючих. Криза європейської ідентичності провокує економічну й політичну кризу на континенті. А національний егоїзм загрожує зруйнувати крихку систему миру на європейському континенті.

У цій кризовій ситуації, на переконання християнських провідників Європи, Церква би мала бути пророчим голосом, який допомагає Європі повернутися до власної ідентичності. Церква має допомогти громадянському суспільству і політичним установам повернутися до власного коріння – дотримання прав людини, демократії, пануванню права, які своїм фундаментом мають християнські цінності. Вважають християнські провідники європейського континенту.