Конфесії Руанди підтверджують своє зобов'язання до національного примирення
  • Втр, 24/05/2016 - 21:09

"Ми переконані в тому, що єдність і примирення відповідає тому, про що каже Святе Письмо,  тому у 2000 році ми створили Christian Gacaca, яка допомогла  встановити правосуддя для нашого народу. Ми також опублікували книги про єдність і примирення", сказав  Філіп Рукамба, єпископ Бутаре в Руанді, розповідаючи про роль Католицької Церкви в Комісії національної єдності і примирення (NURC).

Лідери різних релігійних конфесій у всій країні взяли на себе зобов'язання об'єднати свої зусилля з національною комісією єдності і примирення (NURC) шляхом включення програми NDI Umunyarwanda  (я руандієць) в своїх проповідях для сприяння згуртованості серед віруючих.

У зв'язку з цим англіканський єпископ-емерит Джон Кабанго Русягана, президент NURC, пояснив, що «те, чого ми  досягли наразі з точки зору єдності і примирення є задовільним, але ми хочемо співпрацювати і взаємодіяти з організаціями релігій і вір, щоб гарантувати, що NDI Umunyarwanda підтримується, що прискорить примирення у нашому народі".

Gacaca  є традиційними судами з метою судити осіб, обвинувачених у вчиненні злочинів, таких як грабежі і поранення людей під час трагічних подій 1994 року.