Конгрес США проводить розслідування щодо торгівлі "Planned Parenthood" частинами тіла абортованих дітей
  • Птн, 11/09/2015 - 14:19

Голова комітету Конгресу з розслідування щодо "Planned Parenthood" сказав, що причина того, чому він вивчає діяльність гіганта у сфері абортів, а не активістів "за життя" з відео, досить проста - його робота полягає в тому, щоб стежити за тим, як витрачаються "величезні суми" федеральних доларів.

У своїй вступній заяві на сьогоднішньому слуханні щодо збирання абортованих плодів "Planned Parenthood", - на першому з двох для юридичного комітету палати і перший з кількох очікуваних в Конгресі, - голова комітету Боб Гудлейт (Республіканець з Вірджинії) відповів демократам на їх заяву, що республіканці повинні досліджувати діяльність підпільної групи "за життя" "Центр Медичного Прогресу".

 

"Деякі члени конгресу поставили під сумнів, чому наше розслідування зосереджено на "Planned Parenthood", а не на виявленні тих, хто отримав таємні кадри",- сказав Гудлейт. "Частиною відповіді є те, що"Planned Parenthood", на відміну від таємних репортерів, надається величезна кількість федеральних коштів, що робить це нашою справою в якості членів Конгресу, яким доручено контролювати федеральні витрати - зробити все, що ми можемо для того, щоб впевнитись, що платники федеральних податків не сприяють тим жахам, відображеним в таємних відео".

"Розслідування, спровоковане відео з прихованих камер, може допомогти інформувати Конгрес про те, як прийняти найкращі закони або про те, як краще застосовувати нинішні закони в житті, щоб допомогти захистити невинні життя по всій країні",- заключив він.

Коментарі Гудлейта спростували спірні слухи щодо допиту членами конгресу трьох свідків абортів і адвоката. Демократи часто намагалися підірвати легітимність слухань, у той час як республіканці намагалися показати, що "Planned Parenthood" порушує людські права ще не народжених дітей.

У своєму вступному слові, рейтинговий член комітету Джон Коньєрс звинуватив Гудлейта і республіканців у тому, що вони мають "односторонній слух ... який базується виключно на серії брехливо-редагованих таємних відео".

Коньєрс також сказав, що "Центр Медичного Прогресу (ЦМП) - група, яка знімала це відео, і яка могла б відповісти на значні і тривожні питання про їх точність та правдивість - не присутня тут сьогодні," - і сказав, що помічники Гудлейта "вирішили не запрошувати "Planned Parenthood" - ціль сьогоднішніх нападів".

Спікер з юридичних питань республіканської партії підтвердив LifeSiteNews, що "ні "Planned Parenthood", ні ЦМП не були запрошені на сьогоднішнє слухання" республіканцями.

"Слухання юридичного комітету орієнтоване на свідчення потерпілих та експертів з цього питання",- сказав представник прес-служби,- "для того, щоб дозволити членам конгресу і американському народу зрозуміти, які питання Комітет має розглянути впродовж розслідування".

"Опозиція мала можливість запросити свідка за своїм вибором, але вони не запросили представника будь-якої організації".

Директор з комунікацій Демократичної партії Стефані Баез сказала LifeSiteNews, що  "Комітет побажав мати юридичного експерта в якості свідка", а не представників "Planned Parenthood".

Вона також сказала: «Важливо відзначити, що ми звертались до ЦМП, щоб обговорити слухання з Девідом Дайленденом і збирались попросити його бути нашим свідком, якщо та розмова мала місце. Однак Дайленден не відповів на наш дзвінок".

LifeSiteNews теж зателефонував Дайлендену, однак він не відповів.

Чотирьохгодинне слухання дало можливість взяти свідчення у чотирьох свідків. Троє з них були активістами "за життя" - Джеймс Бопп (James Bopp), генеральний юридичний радник з округу Колумбія, Національного офісу організації "Право на життя"; і проти-абортних активістів Мелісса Огден (Melissa Ohden) і Джіанна Єссен (Gianna Jessen).

Єдиним свідком на захист абортів була Прісцилла Сміт (Priscilla Smith), директор програми з вивчення репродуктивної юстиції в юридичній школі Єльського університету. Сміт представляла Лерой Кархарт (Leroy Carhart) перед Верховним судом, коли вона оспорювала федеральну часткову заборону абортів в 2007 році, щодо абортів на пізніх термінах.